Skip to content

Hvem vi er

Vår nettstedsadresse er: http://vaq.no

Under finnes den nye loven om åpenhet – og generelle retningslinjer vedrørende behandling av informasjon på hjemmesider samt vårt forhold til det. Dette siste: Selv om vi ikke tillater kommentarer eller sporing på vår nettside, legger vi likevel ut informasjon om hvordan dette fungerer på grunn av krav som en følge av Norges medlemsskap i EQS.

Åpenhetsloven

Fra 1. Juli 2022 trer den nye Lov om virksomheters åpenhet og arbeid med grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold (åpenhetsloven) i kraft. Den «skal fremme virksomheters respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold i forbindelse med produksjon av varer og levering av tjenester, og sikre allmennheten tilgang til informasjon om hvordan virksomheter håndterer negative konsekvenser for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold».

VAQ er en bedrift som vil bli omfattet av denne loven, og i den forbindelse vil vi bli forpliktet til å utføre aktsomhetsvurderinger og definere områder i vår virksomhet som innebærer risiko for brudd på grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold. Disse aktsomhetsvurderingene skal innlemmes i en årlig rapport som vi skal offentliggjøre, slik at våre kunder og allmenheten generelt har tilgang til den. Den første rapporten skal i henhold til lovverket offentliggjøres 30.06.2023, men arbeidet med kartlegging og risikovurdering er naturligvis allerede i gang. 

I VAQ bygger vi RAS-anlegg for kunder og vi handler inn innsatsfaktorer i form av varer og tjenester fra mange ulike land. Vi anslår at dette utgjør de absolutt største risikoområdene våre, og er der vi legger hovedvekten av arbeidet vårt. Det er en pågående prosess å følge opp, og å sikre at vi har gode rutiner for å oppdage og håndtere risiko i vår egen leverandørkjede og blant de varer og tjenester vi kjøper inn fra andre. 

Som en norsk bedrift med en leverandørkjede som kan strekke seg langt, også i et globalt perspektiv, er det begrenset hvor stor innflytelse vi som virksomhet kan ha på de ulike leddene. Gjennom å gi tydelige krav og forventninger til våre leverandører og businesspartnere i form av Code-ofConduct dokumenter, samt nøye seleksjon av hvilke leverandører vi ønsker å arbeide med, vil vi ha god kontroll på risiko i vår egen virksomhet. 

Personer som ønsker innsyn i arbeidet som gjøres, kan sende en skriftlig forespørsel til VAQ AS. Personer som sender en forespørsel, har rett på informasjon om hvordan virksomheten håndterer faktiske og potensielle negative konsekvenser etter lovens §4. Dette omfatter både generell informasjon og informasjon knyttet til en særskilt vare eller tjeneste som virksomheten tilbyr. 

For mer detaljert informasjon om lovens formål, virkeområde, definisjoner osv. vennligst referer til: 

https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2021-06-18-99

*********************************************************

Kommentarer – personvern

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

 

Media

 Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

 

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Om du besøker vår innloggingsside, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for &lauot;Husk meg»t;, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

 

Innebygd innhold fra andre nettsteder

 Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

 

Hvem vi deler dine opplysninger med

Om du ber at passordet tilbakestilles, vil din IP-adresse tas med i e-posten om tilbakestilling av passord.

 

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

 

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

 

Hvor dine opplysninger sendes

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.

Back To Top